matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
geo.metria:
Punkty A, B,C sa niewspółliniowe oraz B'=S
A
(B), C'=S
B
(C) i A'=S
C
(A). wyznacz stosunek pól trójkatów ABC i A'B'C
5 sty 18:34
M:
14 wrz 19:19
"Bizon":
Z własności środkowych ( rys) P(A1B1C1)= 7S to
P(A1B1C1)
7S
=
= 7
P(ABC)
S
14 wrz 19:50