matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asd
olekturbo:
1
Wykaż, że P
1
=
P
c
8
1
Mi wychodzi
.
4
a = 30 stopni
5 sty 18:34
Jack:
z trojkata 30,60,90 a
√
3
= x
x
√
3
a =
3
ΔABE jest podobny do ΔACD (kkk)
x
2x
=
x
√
3
3
x
√
3
+ y
3
stąd
x
√
3
y =
3
pole małe
1
x
√
3
P
1
=
*
* x
2
3
1
2x
√
3
1
x
√
3
P
2
=
* 2x *
=
*
* x * 4 = 4 P
1
...
2
3
2
3
Nie mozliwe zeby wyszlo 8...musi byc 4 Nawet z porownania...
x
1
=
= k
2x
2
1
pola −> k
2
=
...
4
5 sty 19:59