matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
DreamCrusher :) :
∫e
cos
2
x
* sin2xdx potrzebna pomoc w obliczeniu całki
5 sty 13:41
Janek191:
cos
2
x = t 2 cos x*( −sin x) dx = dt ⇒ − sin 2x dx = dt −∫ e
t
dt =− e
t
+ C = − e
cos
2
x
+ C
5 sty 14:11