matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka niewymierana
Zonc:
Witam mam problem z taką całką: ∫(1/ ( x + 3x
2/3
+ 2x
1/3
) ) dx Edytor za bardzo nie chcę pokazać tej całki, więc zapisałem tak.
5 sty 13:30
cosinusx:
Wykonaj podstawienie: x
1/3
=t x=t
3
dx=3t
2
dt
5 sty 23:33