pochodne, monotoniczność
Bezia: Pochodne. Dlaczego w odp piszą że w (0,
∞) jest rosnąca
| | 1−x3 | | −x4−2x | |
f(x) = |
| f'(x) = |
| |
| | x2 | | x4 | |
f'(x) = 0 w pkt x= 0 , x= −
3√2 przy czym x=0 ∉ Df i Df'
f'(x) > 0 ⇒ x< 0 i x> −
3√2 ⇒ −
3√2 < x < 0
Pomoże ktoś?
5 sty 13:12
Bezia:

1 kratka 2 kratka 3kratka 4 kratka 5kratka
(−
∞, −
3√2 ) | −
3√2 | (−
3√2,0) | 0 | (0,
∞) |
0
5 sty 13:18
===:
5 sty 13:33
Bezia: no i czemu w odpowiedziach pisze rosnaca skoro wykres jest malejacy
5 sty 13:53
zzz: Jeśli rysunek jest poprawny to faktycznie od 0 do
∞ malejąca
5 sty 13:56
Bezia: no właśnie.. aa dobra może coś w odpowiedziach źle jest xD
5 sty 14:07
===:
.. więcej wiary w siebie ..
5 sty 14:08
Bezia: Dzięki kolego
5 sty 14:17
===:
5 sty 14:26