całka nieoznaczona wymierna
bartmannn23:): ∫√x2−2x−1 Jak to uprościć aby wyszedł taki wynik: [12(x−1)√x2−2x−1 −
ln(x−1+√x2−2x−1]
5 sty 03:49
Całkowicz :): Pomoże ktoś?
5 sty 09:27
Czarnuch: pomógłbym ale dopiero wszedłem w całki
możesz ty mi pomóc przy przykładzie
5 sty 09:30
ZKS:
| e3x + 1 | | (ex + 1)(e2x − ex + 1) | |
| = |
| = e2x − ex + 1 |
| ex + 1 | | ex + 1 | |
5 sty 10:07
Czarnuch: dzięki
5 sty 10:11
ZKS:
Na pierwszą jest wzór
| | 1 | | 1 | |
∫ √x2 + k dx = |
| x√x2 + k + |
| kln|x + √x2 + k| + C, |
| | 2 | | 2 | |
u Ciebie x
2 − 2x − 1 = (x − 1)
2 − 2.
5 sty 10:15