równania prostej
Kuba: Napisz równania prostej (normalne, krawędziowe, parametryczne) przechodzącej przez punk−
ty P1 = (2, 3), P2 = (−3, 7)
Takie proste, że aż nie umiem zrobić
4 sty 23:49
Godzio:
Jak napiszesz mi wzory ogólne na równania prostych w tych postaciach to Ci to zrobię
4 sty 23:56
bezendu:

A na statystkę masz może ochotę ?
4 sty 23:58
Godzio: Jeśli będę umieć

Ale spinaj się bo w ciągu 30 min mogę paść
4 sty 23:58
bezendu:
Wysłałem Ci na fb
5 sty 00:03
utem:

P
1 = (2, 3), P
2 = (−3, 7)
P
1P
2→=[−5,4]
1) Równanie kanoniczne:
Z tego
2) równanie ogólne :
4x+5y−22=0
3) Równanie parametryczne:
x=2−5t
y=3+4t, t∊R
Albo
x=−3−5t
y=7+4t, t∊R
4) równanie normalne:
4x+5y−22=0 /:
√42+52
5 sty 00:12