matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc granicę funkcji
czesio1296:
√
x+4
−2
√
x+9
−3
4 sty 22:17
Janek191:
a
2
− b
2
Zastosuj wzór : a − b =
dla licznika i do
a + b
mianownika
4 sty 22:23
Benny:
√
x+4
−2
lim
x→0
=
√
x+9
−3
(
√
x+4
−2)(
√
x+4
+2)(
√
x+9
+3)
=lim
x→0
=
(
√
x+9
−3)(
√
x+4
+2)(
√
x+9
+3)
x*(
√
x+9
+3)
=lim
x→0
=3
x*(
√
x+4
+2)
undefined
4 sty 22:24
Janek191:
x dąży do ?
4 sty 22:24
Benny:
3
=
2
undefined
4 sty 22:25
czesio1296:
dzięki wielkie!
4 sty 22:30