matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka nieoznaczona
mati:
∫x
3
cos(x
2
+1)dx
4 sty 22:02
Jerzy:
podstawiasz: x
2
= t
4 sty 23:28
Jerzy:
a jeszcze lepiej: x
2
+ 1 = t
4 sty 23:30
Jerzy:
1
=
∫t*costdt i przez części
2
5 sty 00:05