Rzucamy dwiema sześciennymi kostkami do gry
westwest: Rzucamy dwiema symetrycznymi sześciennymi kostkami do gry. Jakie jest prawdopodobieństwo
otrzymania iloczynu oczek równego 4?
a) 14
b) 19
c) 112
d) 118
4 sty 21:03
Kacper:
Umiesz wypisać pasujące wyniki?
4 sty 21:04
Janek191:
I Ω I = 6
2
A = { ( 1,4), (2,2), (4,1) }
Dokończ
4 sty 21:05
bezendu:
(2,2) (1,4) (4,1)
|A|=3
|Ω|=36
P(A)=3/36=1/12
4 sty 21:05
5-latek: Pewnie przypomniana praca domowa na jutro i biedak nie ma czasu podziekowac
4 sty 21:14