Odczytaj z wykresu zbiór rozwiązań nierówności
Xerox:

Naszkicuj wykres funkcji f. Odczytaj z wykresu zbiór rozwiązań nierówności f(x)≥1.
Potrafie narysować wykres tej funkcji ale nie wiem zbytnio jak odczytać ten zbiór rozwiązań

Punkty:
x= 0 −> y=1
x= 1 −> y=2
x= 2 −> 4
4 sty 20:37
utem:
Jaki to wzór funkcji?
4 sty 20:39
Xerox: oj przepraszam
f(x) = 4 * 2x
Po przekształceniu:
f(x) = 2x−2
4 sty 20:42
Xerox: ktoś pomoże?
4 sty 21:17
5-latek: 4*2x≠2x−2 tylko 2x+2
4 sty 21:22
Eta:

f(x)= 2
x+2
4 sty 21:22
Xerox: @5−latek tak wiem, teraz zauważyłem, że źle przepisałem..
@Eta czyli zbiór rozwiązań nierówności f(x) ≥ 1 to <−2: + ∞) ?
4 sty 21:30
Eta:
tak
4 sty 21:31
Xerox: Dziękuję bardzo za pomoc
4 sty 21:36