matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc pochodną
czesio1296:
2x
f(x)=arctan
1+x
2
4 sty 20:32
Janek191:
1
2 x
f '(x) =
*(
) ' =
1 + (
2 x
1 + x
2
)
2
1 + x
2
4 sty 20:56
Janek191:
W mianowniku ułamka jest:
2 x
1 + (
)
2
1 + x
2
4 sty 20:56
czesio1296:
dzięki
4 sty 22:00