proszę o sprawdzenie
anna: | | 3−x | |
naszkicuj wykres funkcji f(x) = I |
| I |
| | x+1 | |
dla jakich wartości parametru m równanie
| | 4 | |
f(x) = |
| − 1 gdzie x ≠ −1 |
| | x+1 | |
zrobiłam wykres i odczytałam rozwiązanie
wyszło mi że m ∊ {0, 1}
ale w odpowiedziach jest m ∊ { −1, 0, 1}
nadmieniam ze nie umiem tutaj zrobić rysunku
4 sty 20:17
Godzio:
Odczytałaś dobrze, ale Ty nie masz m tylko |m| więc |m| = 1 ⇒ m = 1 lub m = −1
4 sty 20:18
5-latek:

To jest wykres tej funkcji
No i co z tym parametrem ?
4 sty 20:23
anna: słusznie dziękuję
4 sty 20:37