matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaz
...:
Wykaz ze jezeli u = [a
1
, a
2
], v = [b
1
, b
2
] i u = kv, to a
1
b
2
− a
2
b
1
= 0
4 sty 19:02
Janek191:
→ → u = [ a
1
, a
2
] v = [ b
1
, b
2
] oraz a
1
= k b
1
a
2
= k b
2
więc a
1
b
2
− a
2
b
1
= k b
1
b
2
− k b
2
b
1
= 0
4 sty 19:13
...:
dziekuje
4 sty 19:27