matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liniowa niezależność
magdaaa:
Metodą redukcji macierzy sprawdzić liniową niezależność układu wektorów: a) a=(1, −3, 2), b=(5, 0, 9), c=(9, 3, 4) b) a=( 3, 0, 1, 4) b=( 2, −1, 2, 9), c=( 7, −2, 5, 23), d=( 8, −1, 4, 18)
4 sty 13:31