granica cd.
Agata: a coś takiego ?
lim ( 3− √1+2x ) / 2− √x
x→4
16 gru 01:24
Eta:
z de L
'Hospitala:
Licznik = f(x) Mianownik = g(x)
x →4
| | −2 | | −1 | |
f'(x) = |
| = |
|
|
| | 2√1+2x | | √1+2x | |
| | f'(x) | | −1 | | 2√x | | 2*2 | | 4 | |
to lim |
| = |
| *(−2√x)= |
| = |
| = |
|
|
| | g'(x) | | √1+2x | | √1+2x | | √9 | | 3 | |
x →4
16 gru 02:11
AS: Agatko!
A ty tak hurtem przerzucasz obliczenia na innych?
A sama nie możesz popróbować?
16 gru 14:21
Agata: próbuje caly czas, ale kosmos wychodzi z tego...
16 gru 14:28