matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
Całkaaa :
4−x/2+
√
x
za nawiasem dx
4 sty 12:06
Jerzy:
1
= 4∫dx −
∫xdx + ∫x
1/2
dx
2
4 sty 12:48
Janek191:
4 − x
f(x) =
dx ?
2 +
√
x
4 sty 16:50
utem:
x≥0 4−x=(2−
√
x
)*(2+
√
x
)
4 sty 16:55