matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Natalka:
Odwrócenie macierzy, do sprawdzenia A = 1 2 −1 0 1 2| 1 2 −1 0|−1 0 detA = −2+1−2 −(0−2+0)=−3+2= −1 D
1
1 = (−1)
2
* |0| = 0 D
1
2 = (−1)
3
* (−1) = 1 D
2
1 = −2 D
2
2 = 1 A
−1
= (−1) [0 1]T = [0 2] [−2 1] [−1 −1] undefined
3 sty 17:19