schemat blokowy
Mateusz: Dana jest jednowymiarowa macierz zawierająca liczby rzeczywiste. Porównaj ze sobą największą
liczbę spośród t danych liczb z ich sumą. Podaj obie wartości wraz z odpowiedzią słowną.
Policz iloraz największej liczby i sumy. Sprawdź kiedy nie można tego zrobić.
Na podstawie danych z tablicy traktowanych jako zmienna niezależna, stablicować funkcję Y
podaną poniższym wzorem. Wartości z tablicy wykorzystaj w zadaniu.
y=(√5−x2)/(x+1) dla x∊ <−√5;√5> ⋀ x≠−1
y=√5−x2 dla x=−1
y=1 dla x<−√5 ⋁x>√5
3 sty 16:45