matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka!!!! błagam pomocy
papito:
kto pomoże wyliczyć całkę ?
x
2
∫
dx
x
2
+1
3 sty 16:31
Jerzy:
Podziel licznik przez mianownik jak nie potrafisz inaczej
3 sty 16:34
Benny:
x
2
x
2
+1−1
1
=
=1−
x
2
+1
x
2
+1
x
2
+1
x
2
∫
dx=x−arctgx+C
x
2
+1
3 sty 16:34
papito:
dziękuję Benny
3 sty 16:38