trygonometria
fa: | | 1 | | π | |
sin2α= |
| i 2α∊( |
| ;π). |
| | 3 | | 2 | |
Wartość wyrażenia sinα + cosα jest równa .....
zacząłem to rozpisywać wykorzystujac wzor na sin2α ale potem zostaje postać, z której nie
można odczytać konkretnej liczby, a warianty odpowiedzi są takie:
3 sty 15:05
Benny: (sinα+cosα)
2=1+sin2α
3 sty 15:08
Jerzy:
(sinα +cosα)2 = sin2α + cos2α + 2sinαcosα
3 sty 15:10
Janek191:
( sin α + cos α)2 = sin2 α + 2 sin α*cos α + cos2α = 1 + sin 2α
sin α + cos α = √1 + sin 2α = ...
3 sty 15:10
Janek191:
?
3 sty 15:18
5-latek: Janek191
Chyba
fa się zmydliło
3 sty 15:21
3 sty 15:22
fa: odpowiedz A, dzieki za pomoc
3 sty 15:25