matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz Pochodną
zielony:
x
2
f(x)=(
)
x
2
−1
Oblicz pochodną
3 sty 14:36
Godzio:
x
2
x
2
− 1 + 1
1
f(x) =
=
= 1 +
x
2
− 1
x
2
− 1
x
2
− 1
− 2x
f'(x) =
(x
2
− 1)
2
3 sty 14:37
zielony:
też mi tak wyszło
tylko że w odp. jest :
x
2
(x−3)
(x
2
−1)
2
3 sty 14:40
Janek191:
2x*(x
2
−1) − x
2
*2x
2 x
3
−2 x −2 x
3
f ' (x) =
=
=
(x
2
−1)
2
(x
2
− 1)
2
− 2 x
=
( x
2
− 1)
2
3 sty 14:50
5-latek:
To zle przepisales albo nie to odpowiedz
3 sty 14:52