Prosze o pomoc z obliczniem granic
gabi: Oblicz granicę lim x− 2 3x−6/ x−2 =
lim x − − 3 9+3x/ 2x+6 =
oraz nie wiem o co chodzi z granicami niewłaściwymi
oblicz granicę lim− 2+ x2+3/x−2 =
lim− 2− x2+3/x−2 =
3 sty 14:30
Jerzy:
chodzi o granice lewostronną i prawostronną
3 sty 14:32
gabi: I jak to obliczyć ?
3 sty 14:39
Metis: | | x2+3 | | 7 | |
lim |
| = lim |
| = +∞ |
| | x−2 | | liczbę dodatnią | |
x−>2
+
| | x2+3 | | 7 | |
lim |
| = lim |
| = −∞ |
| | x−2 | | liczbę ujemną | |
x−>2
−
3 sty 14:48
3 sty 22:13