matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczanie Pochodnej
zielony:
1
f(x)=
arctgx
x
oblicz pochodną
3 sty 13:52
ICSP:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%5B1%2Fx+*+arctgx%5D%27
3 sty 13:54
Jerzy:
1
1
1
f'(x) = −
*arctgx +
*
x
2
x
1 + x
2
3 sty 13:54
zielony:
1
skąd się wzięło −
?
x
2
3 sty 14:01
Jerzy:
1
to pochodna funkcji: f(x) =
x
3 sty 14:01
zielony:
aaa rozumiem
dzięki
3 sty 14:04