matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
ty:
Granica powinna wyjsc 0,mi wychodzi 1. co robie zle?
1
x
*sin
1
x
1
lim x→0 x sin
1
x
= lim →0 x *
= lim x→0 x *
= 1
1
x
x
3 sty 13:29
ICSP:
1
sin
x
nie dąży do 1 gdy x dąży do 0.
1
x
3 sty 13:31
Janek191:
1
− 1 ≤ sin
≤ 1
x
więc
1
lim x*sin
= 0
x
x→ 0
3 sty 15:17