prosze o pomoc! dziedzina funkcji logarytmicznej i funkcja logarytmiczna
ololif: Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór punktów (x, y), dla których prawdziwa jest podana
równość. Otrzymany zbiór przesuń o wektor u= [ −2,1]
a) logy(x−1)2=2
b) log(x+y)=logx+logy <−−−−− {(x +y) jest wykładnikiem}
c) log(x+1) (y+1))=2 <−−−−− { (x+1) jest podstawa logarytmu a (y+1) jest wykładnikiem}
Dla jakich wartości parametru m dziedziną funkcji f jest zbiór liczb rzeczywistych?
f(x)=log0,5 | mx2 +2√2x + m + 1|
3 sty 12:21
===:
zapisz to porządnie ... zgaduj zgadula to w pokoju obok
3 sty 12:26