statystyka
RJS: Na kwadracie opisano koło. Obliczyć prawdopodobieństwo tego, że losowo wybrany punkt koła jest
również punktem kwadratu.
2 sty 23:07
2 sty 23:09
RJS:
Wpisałem w wyszukiwarkę ale mi nie znalazło, ale dziękuję za link
2 sty 23:10
Eta:
2 sty 23:10
RJS:
Ale coś mi się nie zgadza
| | a√2 | | 2a2 | | 1 | |
P=a2=( |
| )2= |
| = |
| a2 |
| | 2 | | 4 | | 2 | |
2 sty 23:14
2 sty 23:23
Metis: | | pole kwadratu | |
p= |
| |
| | pole koła | |
a− długość boku kwadratu
| | 1 | | 4 | |
p=a2* |
| = a2* |
| = // ciach ciach |
| | | | 2a2π | |
2 sty 23:26
Eta:
2 sty 23:28
RJS:
ehh danke schon
2 sty 23:30
Metis: Kein Problem
2 sty 23:31