funkcja
ewela: 26,
| | 2x+4 | |
dla jakich wartości k wykresy funkcji f(x)= |
| oraz g(x)=3x−1 przecinają się w tym |
| | x+6 | |
samym punkcie
2 sty 21:59
Jack: Co to za czarodziejskie numerki zadan przy kazdym poscie?
2 sty 22:01
ewela: matura jakas na święta od pani, która dostałam dziś rano i musze ja zrobić
2 sty 22:09
Jack:

yyy
ale z tego ci widze...przecinaja sie w ...bardzo dziwnych miejsach...ktore komputer musi
obliczyc...
2 sty 22:21
5-latek: Ciemnosc widze ciemność Gdzie jest parametr k ?
3 sty 11:37
3 sty 11:46
Jack: aaa no patrz...to to ma parametr...ahahha no to znacznie ulatwi ; D
3 sty 11:58
ewela: podstawiłam x takie same do obu równań , jedną funkcje narysowałam 3x−1, ale z tą funkcją
jest jest problem
3 sty 12:08
Jack: hmm nwm za bardzo
3
x−1 umiesz narysowac tak...
no to
| 2x+k | | 2x | | k | | 12 | | k | |
| = |
| + |
| = 2 − |
| + |
| |
| x+6 | | x+6 | | x+6 | | x+6 | | x+6 | |
wiec mozesz narysowac hiperbole
a te "k" to tylko nam licznik w hiperboli bedzie zmieniac...
3 sty 12:34