matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jezeli
ewela:
sinα
jeżeli α i β sa katami ostrymi trojkata prostokątnego oraz
=
√
3
/3
sinβ
cosα=
√
3
/2 sinα=
√
3
/2 tgα=1 cosβ=
√
2
/2
2 sty 21:15
Janek191:
sin β = cos α więc
sin α
sin α
√
3
=
= tg α =
⇒ α = 30
o
sin β
cos α
3
zatem
√
3
cos α = cos 30
o
=
2
2 sty 21:19