udowodnij
p: udowodnij, że dla dowolnych liczb x, y prwdziwa jest nierówność 3x2+5y2−4xy≥0
2 sty 20:42
zeesp: 3x2+5y−4xy=x2+2x2+y2+4y2−4xy
=x2−4xy+4y2+2x2+y2
=(x−2y)2+2x2+y2
2 sty 20:44
Benny: x2+4y2−4xy+2x2+y2=(x−2y)2+2x2+y2≥0
2 sty 20:45
Jack: (x − 2y)2 + 2x2 + y2 ≥ 0
c.n.u.
2 sty 20:45
Eta:
Dla
Benny ........
2 sty 20:47
Benny: Dziękuje

Jak tam w nowym roku? Śnieg spadł?
2 sty 22:13
Eta:
U mnie śniegu nie ma
2 sty 22:15
Benny: W nocy w Krakowie spadł, ale w domciu już nie ma
2 sty 22:16
Metis: Eta co ma znaczyć ten uśmieszek?
2 sty 22:19