matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
roznica
ewela:
róznica liczby m i jej kwadratu jest najwieksza dla liczby m równej 1/5 1/4 1/3 1/2
2 sty 20:07
Eta:
1
odp D) dla m=
2
2 sty 20:11
utem:
f(m)=m−m
2
Wykresem jest parabola skierowana w dół. Największa wartość w wierzchołku paraboli
1
1
m
w
=−
=
−2
2
2 sty 20:11