heelp
kinol: siemka
mam prozbe jakby ktos mogl mi pomoc w tych zadaniach
zad1
ile jest rowna liczba tg71*cos71*sin71 ?
zad2
czy liczba 1−sin288−cos288 jest dodatnia?
zad3
ile jest rowna liczba (tg24+1)*cos24
15 gru 21:41
AROB: pomagam
15 gru 21:45
R.W.16l: | sin71 | |
| *cos71*sin71 = sin271 |
| cos71 | |
ale nie wiem ile to się równa... wybacz
2.
1−sin
288−cos
288
−sin
288−cos
288=−1
sin
288+cos
288=1
czyli jest równa 0
3.
| | sin24 | |
czyli |
| *cos24+cos24 (rodzielność mnożenia wzgl dodawania)) |
| | cos24 | |
czyli wyjdzie sin
24+cos
24
a sin
2α+cos
2α=1 więc sin
24+cos
24=1
15 gru 21:48
R.W.16l: wybacz
15 gru 21:48
Eta:
podstaw i dokończ......
2/ 1 −( sin
288
o+cos
288
o)= ........dokończ i podaj właściwą odp.
| | sin24 | |
3/ ( |
| +1)*cos24= sin24 +cos24=.......
|
| | cos24 | |
15 gru 21:49
R.W.16l: lol
15 gru 21:49
Eta:

15 gru 21:49
AROB: | | sin710 | |
1) tg710 * coc710*sin710 = |
| * cos710*sin710 = sin2710 = 0,94552 = |
| | cos710 | |
≈ 0,89397
2) 1 − sin
288
0 − cos
288
0 = cos
288
0 − cos
288
0 = 0
3) (tg
24 + 1) * cos
24 = tg
24*cos
24 + cos
24= sin
4 + cos
24 = 1
15 gru 21:53
kinol: dzieki wam bardzo za pomoc

pozdro
15 gru 21:56
AROB:
15 gru 21:58