wyznacz n
ewela: po wyznaczeniu n ze wzoru otrzymamy
2 sty 19:49
5-latek: Otrzymamy wyznaczone n
2 sty 19:51
ewela: ale jakie przekształcenie
wiem głupio to napisałam
2 sty 19:56
5-latek: mnożymy obie strony przez nR+r
I(nR+r)= nE
InR+Ir= nE
InR−nE=−Ir
wyciągamy n przed nawias
n(IR
−E)=−Ir
2 sty 20:06
ewela: a jeśli sa takie odp
2 sty 20:12
5-latek: No to (−) z licznika przenosimy do mianownika i mamy
| | Ir | | Ir | | Ir | |
n= |
| = |
| = |
| wiec odp która ? |
| | −(IR−E) | | −IR+E | | E−IR | |
2 sty 20:17
ewela: a
2 sty 20:17
5-latek: No i gitara
2 sty 20:18