matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
patryk:
∫−2sin(2x)/cos(2x)dx
2 sty 19:47
Jerzy:
podstaw cos2x = t
2 sty 20:00
52:
a to nie wygląda tak:
sin2x
sin2x
∫−2
dx=−2∫
dx=−2∫tg2xdx ?
cos2x
cos2x
2 sty 20:07
Jerzy:
podstawienie działa nadal
2 sty 20:35