matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że
angel754:
(
√
7
−1) /
√
2
=
√
(4 −
√
7
2 sty 19:31
Natalka:
1. obustronnie razy
√
2
2. obie strony do kwadratu
2 sty 19:34
Natalka:
√
7
−1
=
√
4−
√
7
/ *
√
2
√
2
√
7
− 1 −
√
2
*
√
4−
√
7
/ ()
2
7−2
√
7
+1 = 2(4−
√
7
) 8−2
√
7
=8−2
√
7
2 sty 19:36
Janek191:
√
7
− 1
√
2
√
14
−
√
2
L =
*
=
√
2
√
2
2
14 − 2
√
14*2
+ 2
L
2
=
= 4 − 0,5
√
4*7
= 4 −
√
7
4
oraz P
2
= 4 −
√
7
więc L = P
2 sty 19:42
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick