kat miedzy wektorami
...: Sila F jest suma sil f i f2 takich, ze kat miedzy f1 i f2 = 60° i f1:f2 = 2:3. Wyznacz
kat jaki tworzy sila f2 z F. (Odpowiedz ma byc tangens: tg α = ?)
2 sty 19:11
...: Ktos pomoze ?
3 sty 13:28
Helena:

zapisy dotyczą długości wektorów
f
1*f
2sin60
0=|f
2|h
3 sty 14:25
...:

A czy rysunek sie zgadza?
3 sty 14:28
...: Aha dziekuje
3 sty 14:29
Helena: nie, bo kąt między wektorami f1 i f2 ma mieć miarę 60o.
3 sty 14:32
Helena: Na Twoim rysunku te jest równy 120o
3 sty 14:33
...: A jak f1 * f2 sin 60° = f2 * h
3 sty 14:35
Helena: f1*f2sin60o to pole równoległoboku tak samo jak f2*h
3 sty 14:43
...: Ok wszystko sie zgadza

dziekuje bardzo
3 sty 14:56
Helena:
3 sty 14:58