parametry
trudne: | | 1 | |
Wyznacz wszystkie wartości parametru m, m∊R, dla których równanie x2+(2m−1)|x|+m+ |
| =0 ma |
| | 4 | |
cztery różne rozwiązania rzeczywiste.
2 sty 18:45
trudne: ma ktos pomysl? ta wartosc bezwzgledna mi namacila
2 sty 18:56
wmboczek: standardowo opuść |x|
2 rozwiązania dodatnie b=2m−1
2 rozwiązania ujemne b=1−2m
2 sty 18:59
trudne: dzięki
2 sty 19:05
trudne: a powiedz jeszcze jak oblicze przedzialy m w tych dwoch wariantach to ogolna odpowiedz zapisac
w postaci sumy tych dwoch przedzialow czy czesci wspolnej?
2 sty 19:07
trudne: dobra nie trzeba juz odp, bo w dwoch wariantach delta wychodzi taka sama, wiec odpwoiedz jest
jedna
2 sty 19:10