matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz k i l
Karcia:
Liczby x
1
=
√
5
+1 oraz x
2
=1−
√
5
są miejscami zerowymi funkcji f(x)=2x
2
+(k+l)x−k−2l. Wyznacz k oraz l.
2 sty 17:57
Janek191:
f(x
1
) = 0 f(x
2
) = 0
2 sty 18:02