Łatwe i przyjemne ;)
Jack: Proste zadanko Dla Eta
Liczba rzeczywista a spełnia równanie a3 + 4a = 8. Znajdź wartość wyrażenia a7 + 64a2.
2 sty 14:16
Metis: Jak śmiesz !
2 sty 14:19
Jack: Niech się wykaże ... Metis też możesz zrobić...to jest zadanko z meczów matematycznych ; P
2 sty 14:25
Metis: oj Jack , Jack...
2 sty 14:27
Jerzy:
wiele Eta mogłaby Cię chłopaku nauczyć
2 sty 14:29
52: Jack chyba nie wiesz z kim grasz
2 sty 14:29
bezendu:
Własnie chyba popadłeś w niełaskę. Eta takie zadania robi w kilka sekund, i od lat pomaga
tutaj maturzystom za darmo, więc takie "wycieczki'' w jej kierunku są nie na miejscu !
2 sty 14:37
Jack: wszyscy sie wypowiedzieli oprocz niej samej

oni ma daje zadania to czemu ja jej nie moge ; D
2 sty 14:50
bezendu:
Bo ona chcę Ci pomóc i Cię nauczyć, Ty jej uczyć nie musisz bo 1% jej wiedzy nie masz

Najlepiej poproś admina żeby usunął ten post i więcej pokory
2 sty 14:54
Jack: a moze to jest po prostu inny sposob na to zeby ktos rozwiazal mi zadanie, ktorego ja nie
umiem, a nie chce o tym mowic? hmm ?
2 sty 14:57
daras: nauczyć mozna sie samemu wiele ale kindersztube to trzeba z domu wynieść
2 sty 15:00
Jack: Kulture wynosi sie z domu D:
2 sty 15:03
Jack: jak rozumiem nikt sie nie podejmie zadania...
2 sty 15:05
bezendu:
daras masz chwilę czasu ?
Chodzi mi o zadania z miernictwa. (Pomiar rezystancji)
2 sty 15:05
Jack: Pozwolę sobie zacytować
Eta : (27 grudnia 2015) " Zadania to dla mnie jak "balsam".......... na wszystko

"
2 sty 15:07
Jack: a tak wgl to nie watpie ze zrobi to w kilka sekund... ale ludzie sie "spinacie", wyluzujcie
troche...to dla relaxu a nie zeby innych denerwowac...
2 sty 15:11
Krzysiek: Wynik to: −496?
2 sty 15:40
Jack: Niestety ale nie : D
2 sty 15:45
Krzysiek: 8a3?
2 sty 15:49
Jack: wynik jest liczbą...
2 sty 15:51
Metis: 128.
2 sty 16:01
Jack: dokladnie...
2 sty 16:28
+-:
a3+4a=8
a3=8−4a
a6=64−64a+16a2
a7=64a−64a2+16a3
a7+64a2=64a+16a3
a7+64a2=16(a3+4a)
a7+64a=16*8=128
2 sty 20:26
Eta:
2 sty 20:49