1 sty 20:55
Natalka: t=sinx
dt=cosxdx
1 sty 20:57
Janek191:
| | 2 t | |
.. = 0,5 ∫ |
| dt = 0,5 ln ( 1 + t2) = |
| | 1 + t2 | |
1 sty 20:59
ICSP: lepiej podstawić za cały mianownik.
1 sty 21:04
Natalka: dzięki
∫(x2−1)e13x3−x+2
t= e13x3−x+2
dt = e13x3−x+2(x2−1)dx
= ∫dt
słabo to rozumiem w tej chwili
1 sty 21:17
Natalka: mógłby ktoś rozjaśnić sprawę?
| | 1 | |
+ czy |
| ln|cos(3x)| to −ln(cosx) ? |
| | 3 | |
1 sty 21:36
Natalka: bez minusa w tym drugim
1 sty 21:39
Natalka: mógły ktoś zerknąć? ten przykład u góry ∫(x2−1)....
2 sty 19:32