matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma szeregu
Olgaaa:
∞
3
2n+1
∑
2
3n+2
n=0
1 sty 20:09
utem:
3
2n
*3
a
n
=
=
2
3n
*2
2
9
n
*3
3
9
=
=
*(
)
n
wyciągaj wnioski.
8
n
*4
4
8
1 sty 20:56
Janek191:
3*3
2n
3
9
a
n
=
=
*(
)
n
4*2
3n
4
8
1 sty 20:57