matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
meo:
4
x
+2
x+1
=80
1 sty 18:46
5-latek:
4
x
= (2
2
)
x
1 sty 18:49
matematyk97:
2
2x
+2
x+1
=80 2
x
(2
x
+2)=80 2
x
=t, t>0 t(t+2)=80 t
1
=10 − nie spełnia t
2
=8 2
x
=8 x=3
1 sty 18:51
matematyk97:
t
1
=−10*
1 sty 18:53