Rozszerzenie
fa: Rozszerzenie
f(x)=√2sinx−√2cosx+π dla x ∊ R
Wyznać zbiór wartości funkcji f
Niech ktos dokladnie wytłumaczy bo nie wiem co z tym zrobić 😊
1 sty 18:26
fa: Pomóżcie
1 sty 18:37
Eta:
ZW= <−2+π, 2+π>
1 sty 18:42
matematyk97: | | π | | π | |
f(x)=√2(sinx−cosx)+π=√2(√2(sinx− |
| ))+π=2(sinx− |
| ))+π |
| | 4 | | 4 | |
Więc....
1 sty 18:44
fa: nie rozumiem tego rozpisania
2 sty 16:20
fa:
2 sty 17:07
5-latek: Wiec dlaczego wczoraj o to nie pytales ?
2 sty 17:08
fa: już nie wchodziłem na stronke, czy to ma znaczenie, dzisiaj czy wczoraj? ...
2 sty 17:09
fa: pomoze ktos?
2 sty 17:15
matematyk97: | | √2 | | √2 | |
sinx−cosx=√2( |
| sinx− |
| cosx) i wzorek  |
| | 2 | | 2 | |
2 sty 17:16
fa: dzięki
2 sty 17:17