Rozważ
mazur291: | | 1 | | 1 | |
Rozważ funkcję f daną wzorem f(x)= |
| ax3 + |
| bx2 + cx, gdzie a=1,b=1 i za c |
| | 3 | | 2 | |
| | 1 | |
należy przyjąć dowolną liczbę spełniającą nierówność c < |
| |
| | 4 | |
1 sty 16:53
ICSP: | | 1 | |
Policz pochodną oraz wyróżnik. Potem określ jego znak jeśli c < |
| i wyciągnij wnioski. |
| | 4 | |
1 sty 16:54
mazur291: Że co?
1 sty 16:56
ICSP: Pochodna, potem wyróżnik.
1 sty 16:58
Jerzy:
ja bym rozważał po 0,5 kg
1 sty 17:01
mazur291: Nie czaje tego
1 sty 17:09
ICSP: Nie umiesz liczyć pochodnych czy wyróżnika ?
1 sty 17:12
mazur291: Ani tego ani tego,mógłbyś to zrobić?
1 sty 17:16
ICSP: Ja nie, ale są tu osoby które rozwiazują zadania
1 sty 17:18
mazur291: nikt nic?
1 sty 23:04
mazur291: Rozwiąże ktoś to zadanie w całości?
2 sty 18:56