Figury na płaszczyźnie, pola i okręgi
J.B.: Okręgi o promieniach 16 i 46 przecinają się, gdy ich środki są odległe o mniej niż ..., ale o
więcej niż.....
1 sty 14:58
Jack:
1 sty 15:15
Jack: mniej niż :
16 + 46 = ...
więcej niż :
16 + 14= ...
1 sty 15:22
J.B.: Zastanawiam się skąd Ci wyszło 14
1 sty 15:27
Janek191:
46 − 16 = 30
1 sty 15:34
Bogdan:

R, r − długości promieni okręgów, d − odległość między środkami okręgów.
|R − r| < d < R + r
1 sty 15:39
J.B.: Dzięki za odpowiedzi! Pomogliście bardzo!
1 sty 15:43