proszę o pomoc.
xxx: Rozwiąż graficznie i algebraicznie układ równań.
y=x2−2x−3
y=−2x+1
Jest to jeden układ równań!
1 sty 12:12
5-latek: No ale w czym ta pomoc ma się objawiać ?
czy nie potrafisz narysować na jednym wykresie parabole y=x2−2x−3 i linie prosta y=−2x+1 i
odczytac punty przecie się wykresow
Algebraicznie
podstaw y z 2 rownannia 2 do 1 i wylicz x
Wylicznone x wstaw do równania drugiego i wylicz y
1 sty 12:22
xxx: Delta wyjdzie 32? A pierwiastek z delty 4√2?
1 sty 12:25
5-latek: 
y=x
2−2x−3
Δ=b
2−4*a*c
Δ= (−2)
2−4*1*(−3)
Δ= 4+12= ile ?
1 sty 12:29
Jack:

x
2 − 2x − 3 = 0
Δ = 4+12 = 16
√Δ = 4
...
1 sty 12:29
Jack [pada śnieg] :D:
1 sty 12:31
Jack:
1 sty 12:31
5-latek: A my przedszkolaki się z tego bardzo cieszymy ze pada śnieg
1 sty 12:35