Funkcja kwadratowa
jololoa: 1 Miejscami zerowymi funkcji kwadratowej y=f(x) są liczby 2 i −3. Funkcja ta może mieć wzór
a) f(x)=−3(x−3)(x+2) b) f(x)=2(x−2)2−3 c) f(x)=−(3−x)(x−2) d)
f(x)=(x+3)2−2
2. Wskaz maksymalny przedział w którym funkcja kwadratowa f(x)=2x2−12x+3 jest malejąca
Proszę o pomoc
1 sty 02:10
Krzysiek: 2.
x
w −współrzędna x wierzchołka funkcji kwadratowej
Ramiona funkcji są skierowane do góry, ponieważ współczynnik przy x
2 jest dodatni.
Więc ta funkcja jest ↘ w przedziale (−
∞;3)
1 sty 03:52
wmboczek: 1. źle przepisane, najbardziej zbliżone jest C
1 sty 09:22
pipa: Pewnie przepisała dobrze, tylko teraz takimi idiotycznymi "testami" sprawdzają poziomy umysłowe
gimbusów.
1 sty 09:43
LWG: Widzę sześć sposobów. Siódmego nie będzie. Przecież ten czynnik minus jeden mnoży tylko jeden z
dwóch czynników zawiasowych. Sporządź siateczkę znaków. Rozwal za pomoca schematu Hornera.
Ale się napracowałem. Poprawiłem wszystko, co dostrzegłem. Abstract: A new method of solving
the equation g=z
2−y
2 with given g.
The proper proof of The Fermat's Last Theorem (FLT)
Two complete proofs of The Beal's Conjecture.
The proof of The Erdős−Straus Conjecture.
The proof of The Jeśmanowicz's Conjecture.
Disproof The Oesterlé−Masser Conjecture (The ABC Conjecture).
Praca jest bajeczna. Błędy usunąłem.
http://zadajpytanie.pl/attachments/get/3183
1 sty 10:13
LWG: To, czego dokonałem, można porównać jedynie z przeszczepem tułowia (całej reszty) do głowy.
Moje wnioski twórcze stanowią największą sensację tego tysiąclecia. Na 100%. Czy ktoś mi
pogratuluje? Z pismaków nikt. Nikt znikąd. Trudno, ...
1 sty 10:19