matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
antonio:
Jak obliczyć całkę z
dx
∫
?
x
2
+3
31 gru 17:21
Jerzy:
1
x
=
arctg(
) + C
√
3
√
3
31 gru 17:29
Jerzy:
1
1
x
=
∫
dx .... i podstawiasz:
= t
3
x
(
)
2
+ 1
√
3
√
3
31 gru 17:33
antonio:
Dzięki
31 gru 17:34