matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mała podpowiedź
Mike:
jak policzyć całkę ∫e
(
1+lnx) ja liczę to tak ∫e
1+lnx
dx = ∫e
1
dx + ∫e
lnxdx
dx = e + ... nie umiem tej całki z logarytmem policzyć
30 gru 17:30
Jerzy:
= e*∫e
lnx
dx = e*∫xdx dx
30 gru 17:37
Jerzy:
1
=
ex
2
+ C
2
30 gru 17:55