ma ktoś jakiś pomysł?
DreamCrasher ;) : ∫xcos5xdx
30 gru 17:26
DreamCrasher ;) : aha zapomniałem zaznaczyc że ważne żeby było zrobione metodą przez części
30 gru 17:28
Dawid: u=x
v'=cos(5x)
30 gru 17:33
DreamCrasher ;) : tak i jak obliczyc całke z cos5x ? nie ma na to wzoru
30 gru 17:34
DreamCrasher ;) : jedyny sposób jaki ja widze zeby obliczyc ∫cos5x to przez podstawienie
30 gru 17:35
Janek191:
| | 1 | |
∫ cos 5 x dx = |
| sin 5 x |
| | 5 | |
30 gru 17:36
30 gru 17:37
DreamCrasher ;) : łoo tego wzoru nie znałem wiedziałem że jest na sinax
dzieki wielkie, życie własnie stało sie łatwiejsze
30 gru 17:40
Dawid: Jeszcze jeden przydatny
30 gru 17:57
DreamCrasher ;) : dziekuje
30 gru 18:28